Vill du bli advokat?

Om du vill bli advokat är det viktigt att veta vad som krävs. Det är ett hårt arbete och det tar lång tid innan man kan börja praktisera i yrket. De arbetar med många olika saker, vilket gör att det är ett intressant jobb. I det här inlägget ska jag prata om allt det en advokat kan arbeta med.

En advokat kan jobba som jurist på en advokatbyrå eller även på någon myndighet. De kan också arbeta med att skriva juridiska dokument, hjälpa personer som har blivit dömda eller representera klienter i domstol. De kan också arbeta med att ge råd om juridiska frågor till företag eller privatpersoner. Jobbet är mycket varierande och det finns många olika saker man kan göra inom yrket. Det är ett intressant jobb som ger mycket utmaningar. Om du vill bli advokat rekommenderar jag att du söker in på juristprogrammet och efter nästan fem år är du klar med utbildningen. Men du blir inte advokat bara för att du är klar, det krävs mycket praktid. Det är ett hårt arbete, men det är värt mödan. Ni undrar om jag jobbar med detta? Nej, men min allra bästa vän jobbar på en stor byrå i Borås och hon berättar om det här jobbet och allt hon gör. Hon har förstås sekretess så hon berättar aldrig om någon klient, men jag suger åt mig allt hon berättar. Tyvärr känns det som mitt tåg har gått när det gäller den här utbildningen för jag är över 40. Om jag börjar nu kanske jag i den bästa av världar är färdig advokat om 10 år och då har jag ju fyllt 50! Men hade jag varit 10 år yngre så hade jag inte tvekat en sekund på att satsa på den här utbildningen. Men ni ungdomar, kör på det vetja!